Muziek op je bruiloft: Kies voor deze 10 geweldige liedjes over trouwen

Kies de perfecte nummers voor jouw grote dag!

Dringend wat inspiratie nodig voor wat betreft de muziek op jouw bruiloft? Je hebt geluk! Hieronder vind je 10 liefdesliedjes, een mix van moderne nummers en klassiekers, over liefde en trouwen. De betekenisvolle songteksten en de lieve melodieën maken ze geschikt voor het slot van de ceremonie, de eerste dans of voor elke andere afspeellijst voor op jouw bruiloft.

Marry Me – Train (2009)

‘Marry me’ vertelt het verhaal van een cafébaas die smoorverliefd is op een serveerster. He durft de vrouw, die hij nooit heeft ontmoet, niet aan te spreken. Een liefde-op-het-eerste-gezicht-ervaring laat hem dromen van een huwelijksaanzoek. Door het langzame tempo en de romantische boodschap van het nummer is deze ballad heel geschikt voor de eerste dans.

Lost in This Moment – Big and Rich (2007)

Deze countryballad beschrijft een trouwceremonie door de ogen van een bruidegom, die zo blij is dat hij met zijn bruid mag trouwen. De tekst zet de perfecte toon op iedere bruiloft.

A Thousand Years – Christina Perry (2011)

Dit emotionele nummer heeft meerdere betekenissen. Delen van de tekst kunnen worden geïnterpreteerd als een beschrijving van hoe de bruid haar toekomstige man ziet als ze bij het altaar staan: “But watching you stand alone/ All of my doubt, suddenly goes away somehow.”

‘A Thousand Years’ werd bekend door de film The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 (2011). Veel koppels zwijmelen nog steeds bij de romantische tekst en de zachte muziek van het nummer.

Love and Marriage – Frank Sinatra (1955)

Dit liedje was de titelsong voor de televisieserie Married with Children. Je kent de tekst vast wel: “Love and marriage, love and marriage/ Go together like a horse and carriage.” Het tempo ligt wat hoger dan bij een balled en dat maakt het liedje eerder geschikt voor het trouwfeest dan voor de eerste dans.

Chapel of Love – The Dixie cups (1964)

De meeste mensen kennen deze tekst wel: “Goin’ to the chapel and we’re gonna get married.” Dit R&B-/soulnummer beschrijft het enthousiasme van de bruid op haar bruiloft. Zet het nummer op om in de juiste stemming te komen voordat de bruiloft begint!

Muziek op bruiloft, Liefdesliedjes

Wedding Song – Tracy Chapman (2000)

In deze lieve balled beschrijft Tracy Chapman hoe het is om met iemand te trouwen van wie je veel houdt. De tekst benadrukt het romantische aspect van de grote dag. “For you I don the veil/ By your light/ Others pale by comparison/ I place my faith in love/ My fate in this communion.”

Marry Me – Jason Derulo (2014)

Dit sentimentele liedje, een mix van R&B/soul en pop, gaat over een man die zijn vriendin een huwelijksaanzoek wil doen. Het upbeat tempo en de catchy beat dwingen iedere gast los te gaan op de dansvloer.

Let’s Get Married – The Proclaimers (1994)

Dit rocknummer geeft een lief, maar realistisch beeld van een huwelijk. De verteller verlangt ernaar zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Hij heeft al lang een relatie met haar en is bereid om “good times” en ” bad times” met haar te overwinnen. “Let’s get married/ I love you and I want to stay with you/ Let’s get married/ Have kids and grow old and gray with you.”

We’ve Only Just Begun – The Carpenters (1970)

‘We’ve Only Just Begun’ gaat over een pasgetrouwd stel dat klaar is voor het leven na hun bruiloft (“white lace and promises”). Dit catchy popliedje zit vol hoop en optimisme: The Carpeters zingen over hoe het koppel pas is begonnen aan hun reis samen.

When I Said I Do – Clint Black en Lisa Hartman Black (1999)

Dit emotionele countrynummer wordt gezongen door een man en vrouw die elkaar beloven voor altijd eerlijk te zijn en trouw aan elkaar te blijven. Dankzij de lieve tekst, de romantische betekenis en het langzame ritme is ‘When I Said I Do’ het ideale nummer voor een eerste dans of de opening van de trouwceremonie.

Wat is jou favoriete liefdeliedje? Welke muziek mag op jouw bruiloft niet ontbreken? Vertel het ons via Facebook!

Tags: ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares