5 eenvoudige stappen om jouw perfecte trouwjurk te vinden

Als het op de trouwplanning aankomt, dan is het vinden van de perfecte trouwjurk vaak hetgeen wat de bruid de meeste stress bezorgd. Er zijn tenslotte oneindig veel opties waaruit je kunt kiezen en hoe weet je nu welke stijl het beste bij je past? Wanneer je geen idee hebt waarnaar je op zoek bent, dan kan jouw zoektocht naar de juiste trouwjurk voor veel frustratie zorgen. In iedere bruidswinkelwinkel 100 trouwjurken passen, dat is toch een ware nachtmerrie voor iedere toekomstige bruid?

Toch is het aan te raden om eerst een idee te krijgen van wat voor jou een ideale bruidsjurk zou zijn. Dat maakt het proces van een trouwjurk uitzoeken minder overweldigend en het maken van een keuze een stuk makkelijker. Hieronder vind je een aantal tips die jou bij jouw zoektocht naar jouw trouwjurk kunnen helpen.

 • Pinterest is jouw vriend
  Inderdaad. Het aantal trouwjurken dat je op Pinterest vindt kan in eerste instantie intimiderend overkomen. Maar in feite is Pinterest de perfecte inspiratiebron. Door online alvast wat inspiratie en ideeën op te doen voordat je naar de winkel gaat, kun je alvast voor jezelf bepalen waar jij je tijdens je zoektocht op wilt focussen. Sla wat afbeeldingen van jurken die jij mooi vindt op en neem deze mee naar de bruidswinkel. De medewerkers kunnen op basis van deze afbeeldingen ook een beter beeld krijgen van wat voor soort jurk jij wilt.
 • De sfeer van jouw bruiloft
  In welke sfeer organiseer jij jouw bruiloft? Het is belangrijk om dat duidelijk te hebben voordat je jouw trouwjurk gaat kopen. Je wilt namelijk niet dat de stijl van jouw jurk botst met de stijl van jouw bruiloft. Door rekening te houden met de stijl van jouw bruiloft, sluit je al heel veel opties uit en dat maakt de keuze voor een trouwjurk weer wat gemakkelijker.

  Trouwjurk

 • Denk aan de vorm
  Bezoek je voor het eerst een bruidswinkel? Dan is het goed om verschillende silhouetten te proberen, zodat je kunt uitvinden welk type jurk het beste bij je past. Let op hoe de jurk zit en of hij jouw pluspunten benadrukt. Voel jij je comfortabel, mooi en zelfverzekerd in een bepaald silhouet? Dan is dit het soort trouwjurk waarnaar je op zoek moet gaan. Je wilt je namelijk wel op je best voelen tijdens de mooiste dag van je leven.
 • Kleur maakt het verschil
  Niet alleen de vorm van een jurk kan jou mooi en zelfverzekerd laten voelen, maar ook een specifieke kleur kan jou laten stralen. Vandaag de dag zijn jurken in allerlei kleuren verkrijgbaar, van traditioneel wit tot felroze. Kies een kleur die past bij de kleur van jouw huid. Probeer gerust verschillende kleuren uit om te zien welke kleur bruidsjurk jou het beste staat.
 • Wees jezelf
  Onthoud dat je bruidsjurk jouw persoonlijkheid moet representeren. Kijk bij het uitzoeken van een trouwjurk naar jouw dagelijkse kledingstijl. Misschien ben je gek op vintage of kleed je je graag simpel. Wijk niet teveel af van jouw kledingstijl bij het uitzoeken van een trouwjurk. Je blijft daarmee dicht bij jezelf en beperkt jezelf weer bij het maken van je keuze voor een trouwjurk.

Op je trouwdag wil je de beste versie van jezelf laten zien. Voel je je goed in die ene trouwjurk? Wees dan niet bang om ‘ja’ te zeggen. Je zoektocht is voorbij; je hebt jouw soulmate gevonden!

Heb jij nog tips voor het kopen van een trouwjurk? Deel ze via ons Facebookkanaal!

Tags:

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares