5 Goedkope Europese bestemmingen voor je huwelijksreis

Een bruiloft organiseren, dat kost wel wat. Natuurlijk willen jullie na de grote dag ook nog met z’n tweeën op huwelijksreis. Ook met een klein budget kun je, dicht bij huis, een fijne huwelijksreis beleven. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijksreis in Europa. We stellen de volgende vijf romantische, glamoureuze, verfijnde en budgetvriendelijke steden aan je voor.

1. Istanbul – Turkije
Dankzij haar grote paleizen, oude ruïnes, exotische bazaars en uitzicht over het water is Istanbul een stad waarvan je versteld zult staan. Deze Turkse stad is een mix van Europese en Aziatische invloeden, van oud en nieuw. Het traditionele dagelijks leven wordt afgewisseld met een levendig uitgaansleven. Bezoek zeker de Byzantine St. Sophia kerk en het museum, de blauwe moskee en het Topkapi Paleis en laat je verwennen in een van de vele badhuizen die Istanbul telt.

2. Dubrovnik – Kroatië
Een prachtige kustlijn, charmante bergtoppen, gerechten en wijn van wereldklasse, Kroatië heeft het allemaal! Geen wonder dat dit land een populaire vakantiebestemming is. Ontdek tijdens jullie huwelijksreis het prachtige historische Dubrovnik. Begin met een wandeling door het oude stadscentrum en bezoek de kathedraal. Fan van Game of Thrones? Dan zul je veel van de stad herkennen. Loop ook even langs de oude stadsmuur en ga met een kabelbaan naar de bergen. Hier geniet je van een prachtig uitzicht over de zee en de stad.

Huwelijksreis, Goedkope huwelijksreis, Huwelijksreis Europa

3. Budapest – Hongarije
Elegant, maar Eddy. Historisch, maar bruisend. Budapest staat op de lijst van de mooiste steden in Europa. De stad bestaat uit twee delen – Buda en Pest – die door de rivier Danube gescheiden worden. Geniet van het van werelderfgoed, bijzondere musea, authentieke gerechten en de thermische baden. Boedapest kun je perfect te voet verkennen, eventueel samen met een gids die je alles over de stad kan vertellen. Vergeet ’s nachts niet het bruisende uitgaansleven te ontdekken!

4. Bologna – Italië
Parmezaan, tortellini, Ferrari, Fellini, allemaal komen ze uit Bologna. Deze Italiaanse stad staat bekend om haar rijke keuken, kunst en muziekscene. De Universiteit van Bologna is een van de oudste universiteiten van de wereld – de universiteit werd in 1088 opgericht – en geeft de stad een levendige sfeer. Slenter door de prachtige straten: zo kun je de stad het beste ontdekken. Wil je meer weten over de geschiedenis van Bologna? Bezoek dan Museo Della Storia di Bologna. Natuurlijk staan Piazza del Nettuno en Piazza Maggiore ook op jullie to-do-list.

5. Porto – Portugal
Portugal bevat vele bruisende steden, een prachtige kustlijn en natuurlijk fantastische keuken. Bezoek tijdens jullie huwelijksreis bijvoorbeeld de trendy stad Porto, de tweede grootste stad van Portugal en een van de oudste steden van Europa. Porto staat bekend om haar historisch stadscentrum, maar natuurlijk ook om haar vloeibaar goud: rode, witte en portwijnen die gemaakt worden in de buurt van de Douro vallei. Voor het mooiste uitzicht over de Douro rivier moet je op de Ponte Luis I brug zijn. Andere must-sees zijn de Tore dos Clerigos toren en de Solar do Vinho do Porto, waar je alles leert over port.

Wat lijkt jou een mooie stad om tijdens je huwelijksreis te bezoeken? Vertel het ons via Facebook!

Tags: , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares