8-jarige bruid overlijdt op haar huwelijksnacht – De reden is tragisch en misselijkmakend

Er is een aantal culturen in de wereld waar oudere mannen met zeer jonge meisjes mogen trouwen (soms is de man wel vijf keer ouder!). Eén van de bezwaren die tegenstanders van uithuwelijking hebben, is dat de meisjes vaak te jong zijn. Het meisje is te jong om te begrijpen wat er met haar gebeurt en fysiek te jong om de seksuele “taken” van een echtgenote te vervullen.

CNN meldt dat Jemen één van de landen is die geen minimumleeftijd verbindt aan het huwelijk.

Een 8-jarig meisje werd uitgehuwelijkt aan een oudere man in Jemen. Hij verkrachtte haar tijdens hun huwelijksnacht en nu is ze dood.

De doodsoorzaak was een inwendige bloeding. Er bestaan tegenstanders van uithuwelijking in Jemen. Dit land heeft het hoogste sterftecijfer ter wereld. Als dit zo door blijft gaan, blijven er weinig vrouwen over die kinderen kunnen baren. De White Ribbon Alliance gaf aan dat 1 op de 90 vrouwen in Jemen tijdens de bevalling overlijdt.

De White Ribbon Alliance is van mening dat gezonde moeders tot een gezonde wereld leiden. Hun doel is, volgens hun website, ervoor zorgen dat vrouwen hun rechten kennen omtrent gezondheid en veiligheid, voordat ze zwanger raken.

Een partner van de White Ribbon Alliance, de National Safe Motherhood Alliance (NSMA) en de White Ribbon Alliance hopen hierover een discussie op gang te brengen in Jemen.

Laten we hopen dat de overheidsinstanties bereid zijn te luisteren naar de zorgen van deze groep. Er moeten wetten komen om deze jonge meisjes en vrouwen in Jemen te beschermen.

Delen mensen!

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares