Een bloemenkrans voor je haar? Zo maak je hem!

De traditionele sluier is een onmisbaar accessoire voor een bruid. Maar heb je weleens over een bloemenkrans nagedacht? Hiermee creëer je een speelse en sprookjesachtige look, die voor iedere bruiloft, ongeacht het seizoen of de stijl, geschikt is. Droom jij van een krans van bloemen in jouw haar? Zo tover je een gewoon exemplaar om in een prachtig bruidsaccessoire.

Begin met kleine bloemen en seizoensgebonden accenten
Kleine rozen zijn perfect voor een bloemenkrans en daarbij maakt het niet uit in welk seizoen je trouwt. Deze stevige bloemen zien er langer vers uit dan andere bloemen. Denk ook eens aan eucalyptus; perfect voor een winterkrans. Of wat dacht je van boterbloemen of bessen?

Kies het juiste groen
Naast bloemen moet een krans natuurlijk ook wat groen bevatten, maar zorg ervoor dat je de juiste planten kiest. Zorg ervoor dat de bladeren qua omvang goed matchen met de bloemen, zodat je een mooie uitgebalanceerde krans krijgt.

Bloemenkrans haar

Bepaal het kleurenpalet
Of je nu trouwt in een natuurlijke, moderne, minimalistische of luxueuze stijl, het is belangrijk om binnen een bepaald kleurenpalet te werken. Dit palet kan jou helpen bij het kiezen van de bloemen voor jouw krans. Bovendien voorkom je dat de krans niet past bij jouw trouwjurk en andere accessoires.

Less is more
Een goed doordacht design zorgt er altijd voor dat jouw bloemenkrans mooi staat en goed voelt. Gebruik verschillende soorten bloemen en texturen zodat je een dimensie creëert. En onthoudt: less is more. Een luchtige krans is licht en dus comfortabel. Speel met de ruimte van jouw krans. Verspreid de bloemen gelijkmatig over de krans of bundel ze juist aan een kant.

Is je krans klaar? Dan wil je natuurlijk dat deze goed blijft zitten. Zorg ervoor dat de krans op maat gemaakt is of verwerk linten in jouw krans, zodat je deze om je hoofd kan vaststrikken. Wil je er echt zeker van zijn dat de bloemenkrans niet verschuift? Gebruik dan een aantal schuifspeltjes.

Wat vind jij van een bloemenkrans voor in je haar? Deel je mening via ons Facebookkanaal!

Tags:

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares