Bruidsschoenen kopen: HIER moet je op letten

Wanneer het op bruidsschoenen aankomt, dan is comfort het belangrijkste. Jammer genoeg zijn de mooiste vaak niet de meest comfortabele schoenen. Dus hoe kies je jouw trouwschoenen uit?

Natuurlijk wil je een paar mooie schoenen op je trouwdag dragen, maar moeten dat nu echt hoge hakken zijn? En moet je die dan zowel tijdens de ceremonie als tijdens de receptie dragen? Wij geven je het antwoord op deze vragen!

Hoge hakken of blote voeten

Ga je op het strand trouwen? Dan kun je die hoge hakken maar beter in de winkel laten. Met hoge hakken zal je wegzakken in het zand en daardoor loop je niet bepaald elegant naar het altaar. Bovendien zal je tijdens de ceremonie alleen maar aan je schoenen denken, in plaats van aan wat de ceremoniemeester en jouw partner te zeggen hebben.

Hoge hakken op een grasveld, ook dat raden we af. Vooral als het geregend heeft zijn hoge hakken niet erg comfortabel. Bovendien kan de modder jouw mooie bruidsschoenen behoorlijk verpesten. Een sleehak is een goed alternatief. Kies voor schoenen die gemakkelijk schoon te maken zijn of koop een extra paar bruidsschoenen voor na de ceremonie.

Misschien heb je er niet eerder aan gedacht, maar als de ceremonie buiten plaatsvindt, dan kun je natuurlijk ook op blote voeten naar het altaar lopen. Later, bijvoorbeeld voor de receptie, kun je altijd nog je hoge hakken aantrekken. Niemand zal het merken, tenzij je een korte trouwjurk draagt. Hoge hakken zijn overigens geen must. Verruil ze gerust voor een schoen met een lage hak of een elegante ballerina.

Bruidsschoenen, Trouwschoenen

Lengte van de jurk

Besluit je om een deel van je bruiloft op hoge hakken door te brengen en deze later te verruilen voor comfortabele ballerina’s of sneakers? Bekijk dan vooraf of de lengte van jouw trouwjurk daarvoor geschikt is. Misschien heeft jouw jurk de perfecte lengte voor als je hakken draagt, maar zit de rok in de weg als je op lage schoenen loopt.

Heb je een mooi paar hoge pumps, schoenen met een kleine hak en/of comfortabele ballerina’s aangeschaft en blijkt de rok van jouw trouwjurk nog te lang te zijn? Ga dan even terug naar de winkel waar je de jurk gekocht hebt. Vaak kunnen zij jouw jurk innemen. Zo voorkom je dat je tijdens jouw bruiloft struikelt, wat een geruststellend idee is natuurlijk.

Welke schoenen ga jij aantrekken op jouw trouwdag? Laat het weten via Facebook!

Tags: ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares