Dansen in je trouwjurk: ZO doe je dat!

Eindelijk! Je hebt de perfecte trouwjurk gevonden. Hij staat je prachtig en lijkt ook lekker te zitten. In de bruidswinkel kun je er nog vrij goed in bewegen, maar heb je al aan de first dance gedacht? Kun je in jouw trouwjurk ook dansen? Handig om dat uittesten, nog voordat je de trouwjurk van jouw dromen koopt. Met deze tips vind je niet alleen een mooie, maar ook een comfortabele jurk waarmee jij al stand, zittend en swingend de show steelt.

 • Rechte rug
  Op je trouwdag wil je natuurlijk zelfvertrouwen uitstralen. Je lichaamshouding is daarbij heel belangrijk. Recht je rug, trek je schouders naar achter en kijk recht voor je uit, ook wanneer je jouw trouwjurk gaat passen. Laat de beste versie van jezelf zien.
 • Loop even rond
  Lopen in een trouwjurk, dat is niet iets wat je dagelijks doet. Een bruidsjurk is vaak wat zwaarder, langer en zit wat strakker dan de kleding die je in je dagelijks leven draagt. Loop daarom even een rondje met de trouwjurk die jij op het oog hebt. Zo merk je snel of de jurk de juiste lengte heeft en of je een sleep wel of niet prettig vindt.
 • Neem plaats
  Tijdens een bruiloft zit je veel, dus het is belangrijk dat je trouwjurk ook prettig zit als je zit. Neem dus even plaats op een stoel als je jouw bruidsjurk aan het passen bent. Een korset kan jou het perfecte silhouet geven, maar je wilt nog wel kunnen ademhalen tijdens de ceremonie en het diner.

  Dansen bruiloft, Trouwjurk

 • Mag ik deze dans?
  Dansen op je bruiloft? Of dansen met jouw trouwjurk mogelijk is, daar kom je snel genoeg achter. Draai een paar rondjes, zwaai met je armen, spring op en neer en bekijk of jouw jurk comfortabel en op z’n plaats blijft zitten. Zeker als je een strapless jurk of een V-hals op het oog hebt, is dat een ware must.
 • Try this at home
  Zijn jij en jouw partner actief aangelegd en hebben jullie grootste plannen voor jullie bruiloft of trouwfotoshoot? Test dan thuis eerst even of jouw trouwjurk daartegen bestand is. Je wilt daar namelijk niet achterkomen als je door een bloemenveld rent en over je eigen jurk struikelt. Zo’n moment wil je bovendien niet als herinnering op beeld vastgelegd hebben.
 • Sanitaire stop
  Op je trouwdag zal het gegarandeerd een aantal keer voorkomen: je moet naar het toilet. De kans is groot dat je dat niet alleen kunt. Vraag gerust je moeder of een vriendin of zij jou tijdens jouw sanitaire stop even kan helpen. Win bij het kopen van jouw bruidsjurk ook wat advies in bij een medewerker van de bruidswinkel. Hij of zij heeft vast een paar handige tips.
 • Vergeet je schoenen niet
  Je hebt jouw jurk uitvoerig getest. Check! Tijd voor de bruidsschoenen. Je wilt er tenslotte niet op de grote dag achterkomen dat ze enorm knellen en jou blaren bezorgen. Loop je schoenen dus op tijd in en neem eventueel een paar platte schoenen mee voor tijdens het feest.Heb jij nog andere handige tips? Deel ze via ons Facebookkanaal!
Tags: ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares