Dieren op je bruiloft: ZO doe je dat!

Ben je een grote dierenvriend en wil je graag dat jouw hond, kat, konijn of parkiet bij jouw bruiloft betrokken wordt? Je bent niet de enige. Veel mensen beschouwen hun huisdier als onderdeel van hun familie en willen daarom ook hem of haar bij dit belangrijke moment hebben. Maar hoe doe je dat, dieren op je bruiloft uitnodigen?

Ceremonie of fotoshoot
Een huisdier bij de bruiloft betrekken kan op verschillende manieren. Veel stellen kiezen ervoor om het dier bij de ceremonie of de trouwfotoshoot aanwezig te laten zijn. Dit is vaak de gemakkelijkste optie: het dier laten optreden als bruidsmeisje of ringdrager.

Grote dieren, zoals paarden, zijn eerder geschikt voor fotoshoots. Je kunt er het best voor kiezen om de foto’s in hun vertrouwde omgeving te maken, zodat de dieren geen last van stress krijgen.

Doe de dieren eventueel een bloemenkrans of een vlinderdas om, mits ze daar tegenkunnen. Zo zijn zij ook een beetje op het huwelijk gekleed.

Dieren op bruiloft

Zorg voor een nanny
Een dier heeft andere behoeftes dan de andere gasten. Bedenk je dat je tijdens jouw bruiloft weinig tijd zult hebben om je huisdier te verzorgen. Regel daarom op tijd een nanny, het liefst een persoon die jouw huisdier al kent. Hij of zij kan het dier eten en drinken geven, schoonmaken en weer naar huis brengen op een redelijk tijdstip.

Doe navraag bij de locatie
Is jouw huisdier welkom op de trouwlocatie? Sommige bruidsparen willen dat nog weleens vergeten na te vragen. Het is echter slim om dat te doen, want niet iedere trouwlocatie staat huisdieren toe. Ook als je voor een buitenlocatie hebt gekozen, kan het geen kwaad om even te informeren naar hun beleid.

Welke dieren wil jij op je bruiloft uitnodigen? Deel jouw ideeën via ons Facebookkanaal!

Tags:

Related Posts

by
Previous Post
0 shares