Hoe groot moet jouw bruidstaart nu echt zijn?

Het bestellen van een bruidstaart kan een behoorlijke puzzel zijn. Het bepalen van hoe groot de taart moet zijn is misschien nog wel het lastigst. Hij moet binnen het budget passen, maar misschien overweeg je ook nog andere desserts tijdens de receptie te serveren. Met deze tips heb jij zo jouw bruidstaart samengesteld.

Gastenlijst
Wanneer je een bakker benadert voor het maken van een bruidstaart, dan zal hij waarschijnlijk eerst naar de lengte van jouw gastenlijst vragen. Niet iedereen zal een stuk taart nemen. Een taart laten maken voor 77 tot 85% van de gasten is een goede maatstaaf.

Budget en ontwerp
Sommige koppels houden van een torenhoge bruidstaart, maar hebben niet zoveel gebak nodig. Je kunt jouw bakker altijd om advies vragen. Misschien heeft hij alternatieven die bij jullie goed in de smaak vallen. Misschien kun je een paar lagen neptaart bovenop de echte lagen taart plaatsen, zodat je toch een mooie toren kunt aansnijden tijdens de receptie.

Andere desserts
Lijkt het jullie leuk om naast een bruidstaart ook andere desserts te serveren? Dan heb je minder taart nodig, waarschijnlijk zelfs de helft minder dan dat je in eerste instantie hebt berekend. Goed om dat even in het achterhoofd te houden als je een taart gaat bestellen.

Belang
Een stuk bruidstaart kost gemiddeld zeven euro; voor een hele taart ben je al gauw 100 tot 500 euro kwijt. Dat is een flinke hap uit jullie budget. Bedenk je daarom van tevoren of je überhaupt wel een bruidstaart wilt en, zo ja, hoe groot deze mag zijn en hoeveel hij maximaal mag kosten. Hechten jullie niet zoveel belang aan een bruidstaart? Dan is het misschien een beter idee om verschillende soorten desserts te serveren tijdens de receptie.

Tags:

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares