Milieuvriendelijke trouwjurk? Kies voor een van deze opties!

Denk je bij een milieuvriendelijke trouwjurk aan een oncomfortabele jurk gemaakt van hennep? Dan zit je er behoorlijk naast. Duurzaamheid en stijl gaan perfect samen! Wanneer je op een milieubewuste manier een bruidsjurk wilt uitzoeken, dan heb je genoeg opties. We geven hier vier tips waarmee je jouw zoektocht kunt starten.

1. Moeder’s jurk
Draag de trouwjurk van je moeder of grootmoeder. Deze jurk heeft een hoge sentimentele waarde en wie weet kun jij een traditie in de familie starten. Ben je geen fan van je moeder’s trouwjurk? Misschien kun je hem door een kledingmaker laten aanpassen zodat helemaal naar jouw zin wordt. En zodat hij perfect past natuurlijk.

2. Vintage
Liever je eigen trouwjurk uitzoeken? Bezoek dan een vintagewinkel. Trouwjurken zijn meestal maar een keer gedragen en verkeren daarom vaak nog in een goede staat. Wie weet vind je een pareltje voor jouw bruiloft.

Milieuvriendelijke trouwjurk, Milieuvriendelijke bruidsjurk

3. Organische stoffen
Je hoeft niet per se een tweedehands jurk aan te trekken om er op je bruiloft duurzaam bij te lopen. Je kunt ook een nieuwe milieuvriendelijke trouwjurk die is gemaakt van organisch katoen of organische zijde kopen. Denk ook aan jurken die zijn geproduceerd van gerecycled materiaal. Bij de productie van dit soort trouwjurken zijn zo min mogelijk chemicaliën gebruikt.

4. Ecologische ontwerper
Wil je een jurk die speciaal voor jou gemaakt is? Dan kun je ervoor kiezen een ontwerper van milieuvriendelijke trouwjurken te benaderen. Je trouwjurk is dan niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook afgestemd op jouw persoonlijke smaak.

Zie jij een milieuvriendelijke bruidsjurk wel zitten? Laat via Facebook weten welke optie jij het leukst vindt!

Tags: ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares