5 tips voor het organiseren van een geslaagde huwelijksreis

Bij het organiseren van een huwelijksreis komt heel wat kijken. Je moet een budget vaststellen, een tijdsschema maken, een bestemming uitzoeken…Met deze tips hebben jullie de huwelijksreis zo geregeld.

Wanneer moet je beginnen met het plannen van een huwelijksreis?
Hebben jullie al een trouwdatum? Dan kunnen jullie daarna gaan denken over de huwelijksreis. Een huwelijksreis moet iets zijn om nooit meer te vergeten en daarom is enige voorbereiding broodnodig. Vluchten zijn vaak 11 maanden op voorhand al te boeken; een goed moment om een goedkope vlucht uit te zoeken. Hetzelfde geldt voor het vinden van de perfecte locatie. Begin op tijd met zoeken, dan is de kans groot dat die ene villa met dat prachtige uitzicht over de oceaan of die luxe hotelkamer met uitzicht over de stad nog beschikbaar is in de periode dat jij en je partner op huwelijksreis gaan.

Bepaal waar de reis naartoe gaat
Waar heb je altijd al naartoe gewild? Wat heb je altijd al willen doen? Wat zijn de wensen van jouw partner? Natuurlijk willen jullie naar een plek die alles heeft, waar je tijdens je reis niets te kort komt. Goed nieuws: dat is mogelijk. Bepaal wat voor soort vakantie je wilt (relaxen aan het strand of het avontuur opzoeken in een stad of de wilde natuur?) en benader een deskundige reisadviseur. Hij of zij kan je helpen bij het regelen van een droomreis.

Let op je budget
Vliegtickets
en een verblijf van een aantal nachten: dat kost wel wat. Natuurlijk wil je tijdens je reis ook lekker uiteten gaan en leuke dingen doen. Bekijk dus vooraf goed wat jouw budget toelaat en wat eventueel de voordeligste optie is.

Huwelijksreis, Goedkope huwelijksreis

Wat voor soort huwelijksreis stel je je voor?
Bij een huwelijksreis kun je denken aan een safari, een avontuurlijke reis in de natuur, een verblijf in een all-inclusiveresort, een relaxte vakantie op een eiland of aan een strand of een stedentrip in een romantische stad. De opties zijn heel uiteenlopend dus. Stem met je partner af wat voor soort huwelijksreis jullie voor je zien en maak bijvoorbeeld een top drie van bestemmingen. Komen jullie er samen niet uit? Dan kunnen jullie natuurlijk ook ervoor kiezen om meerdere plekken te bezoeken.

In wat voor soort resort wil je verblijven?
Misschien ben je op zoek naar een zeer uniek resort of heb je een resort in een specifieke stijl in gedachte. Bekijk bij ieder resort dat je tegenkomt of het past binnen het budget en of het resort aan jouw wensen qua service en catering voldoet. Sommige resorts bieden ook excursies aan die bij de prijs van het verblijf inbegrepen zijn. Een resort kan jouw huwelijksreis maken of breken, dus een flinke studie naar verschillende resorts kan geen kwaad. Vraag gerust een reisadviseur om advies. Veel hotels bieden overigens ook allerlei extra’s aan pasgetrouwde stellen, zoals een romantisch diner op het strand, massages, ontbijt op bed of een cruise.

Heb jij al een bestemming in gedachten? Laat het ons weten via ons Facebookkanaal!

Tags:

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares